Oy Linseed Protein Finland Ltd

– Perustettu 1999 Kauhajoella. Vuonna 2019 Linseed Oy juhli 20-vuotisjuhlavuotta!

– Intohimona öljypellava

Vuonna 2011 syntyi markkinoille hellävaraisesti paahdettu Valo24h –tuotesarja erityisesti suomalaisia aamiaisia boostaamaan. Teollisuuden tuotesarjamme on nimeltään FlaxseedFields. Koko tehtaamme on täysin gluteeniton eli käsittelemme ainoastaan gluteenittomia tuotteita ja raaka-aineita. Tämä on ollut helppo valinta, koska pääraaka-aineemme pellava on luontaisesti gluteeniton.

Linseed Oy:n innovaatio pellavalle on hellävarainen paahto, josta on merkittävää hyötyä pellavalle:

Paahtoteknologian edut ovat:
– mikrobiologinen laatu paranee
– säilyvyys tuplaantuu luonnollisesti
– maku tulee pehmeän pähkinäiseksi

Pellava täytyy olla aina rouhittuna, jotta elimistö saa käyttöönsä siemenen sisällä olevat ravinteet. Aiemmin ei ole päästy hyödyntämään koko pellavansiementä, vaan pellavasta on puristettu ensin öljy pois ja kuorimassa on myyty pellavarouheena. Linseed Oy:n paahtoteknologian ansiosta nyt päästään hyödyntämään pellavan koko siemen, eli siemenet paahdetaan ja rouhitaan. Pellavansiemenen ravintoainekombinaatio on ainutlaatuinen. Karkeasti sanottuna noin puolet siemenestä on öljyä, ja kuorikerroksessa sijaitsee pellavan proteiini, jota on noin 20% (paljon kasvikunnan tuotteessa!) kuitua on 30%. Magnesiumia on merkittävästi, samoin pellavan antioksidanttia lignaania. Intohimomme on hyödyntää tätä Suomessa erittäin hyvin viihtyvää kasviproteiinin ja omega-3:sen lähdettä mahdollisimman monipuolisesti.

Voimme sanoa tietävämme lähestulkoon kaiken öljypellavasta, emmekä pane pahaksemme oppia koko ajan lisää!

Teemme mielellämme yhteistyötä kanssasi!

Raaka-ainepohja

Sopimusviljelijämme viljelevät öljypellavaa yhteensä n. 500 hehtaarin alalla Etelä-Pohjanmaan alueella.
Tarvittaessa voimme joustavasti kasvattaa pinta-alaa. Annamme viljelijöille kattavan koulutuksen ja valvomme tuotantoa ja laatua.

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »
­