Meille vastuullisuus merkitsee useita asioita. Sekä ympäristön huomioimista, että elintarvikkeiden korkeaa laatua ja turvallisuutta. Tuotamme kasviperäisiä tuotteita, jotka ovat hyviä sekä ihmiselle, että ympäristölle.

Suomalainen ruoka on kansainvälisesti mitattuna erittäin turvallista.
Erinomainen hygienia ja turvallisuus saavutetaan koko ketjun yhteistyöllä.

Olemme mukana Suomessa vuonna 2013 käyttöön otetussa Oiva-hymy-järjestelmässä. Kaikki yrityksessämme tehdyt Oiva-arvioinnit ovat saavuttaneet koko yrityksen historian ajan korkeimman mahdollisen arvosanan. Valo24h -tuotesarjallamme on Hyvää Suomesta -merkki ja Hyvää Suomesta auditoijat vierailevatkin meillä säännöllisesti, ei vain merkin myöntämisen yhteydessä. Myös luomutuotteemme käyvät läpi vuosittaisen Luomu-tarkastuksen.

Olemme kokonaan gluteeniton talo ja myös tämä auditoidaan vuosittain. Tavanomaista ruokavaliota noudattaville gluteenittomuus on lisä, gluteenitonta ruokavaliota noudattaville välttämättömyys. Kansainvälinen gluteenittomuusauditointi on lyhennelmältään AOECS. Suomessa merkin myöntää Keliakialiitto. Lainsäädännön mukaan tuote on gluteeniton, kun gluteenimäärä alittaa 20 mg/kg.
Valo24h -tuotteissamme olemme pystyneet saavuttamaan koko yrityksen historian ajan huikean alle 5mg/kg tason.

Elintarvikelaki edellyttää elintarvikealan yrityksiltä kirjallista omavalvontasuunnitelmaa, niin sanottua HACCP -suunnitelmaa. Linseed Oy:llä on vielä HACCP -suunnitelman lisäksi erittäin vaativa kansainvälinen elintarviketurvallisuus sertifiointi FSSC 22000, joka auditoidaan vuosittain.

Elintarvikkeiden turvallisuuden ensimmäinen lähtökohta on alkutuotannon turvallisuus.
Suomalainen ruoka on maailmanlaajuisesti tarkasteltuna huippulaatuista ja puhdasta. Sopimusviljelijöillämme on erityistietämystä ja pitkä kokemus nimenomaan pellavan viljelyn vaatimuksista. Jokaisesta raaka-aine-erästä, joka tehtaallemme saapuu, tehdään Eurofins Laboratorioiden suorittama tutkimus. Viljelijöillämme on myös laatuperusteinen hinnoittelu, eli parhaasta laadusta saa parhaimman hinnan.

Pellava on kaiken kaikkiaan ympäristöystävällinen kasvi. Pellavalla ei onneksi ole Suomessa tuholaisia tai esiinny kasvitauteja, joten viljelyssä ei tarvitse Suomessa käyttää tuholaistorjunta-aineita, eikä kasvitautien torjunta-aineita.

Kasviperäisenä tuotteena hiilijalanjälkemme on erittäin pieni. Tuotantoprosessissamme ei tarvitse käyttää juuri lainkaan vettä. Tuotteidemme vesijalanjälki on siis erittäin pieni. Laskemme parhaillaan tarkkoja numeerisia arvoja näihin, ja seuraamme arvojen laskennan yhtenäistämisprojekteja, joita parhaillaan tehdään Euroopassa.

Vaadimme koko ketjun turvallisuuden takaamista niin alkutuotannosta, kuljetuksista, tuotteen valmistuksesta, aina asiakkaalle asti. Tuotantoketjumme on läpinäkyvää, jäljitettävää ja monen elintaviketurvallisuustahon auditoimaa.

Teemme kaiken tämän siksi, että sinulla olisi käsissäsi mahdollisimman hieno suomalainen tuote.

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »
­